2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Mėsos kamuoliukai


Reikės:

500 gr. maltos mėsos (naudojau kiaulieną ir jautieną)
1 kiaušinio
prieskonių
2 v.š. majonezo
1 svogūno
druskos
3 lapelių sluoksniuotos tešlos


svogūną susmulkinti ir dėti į maltą mėsą, suberti prieskonius, druską, įmušti kiaušinį, sudėti majonezą. Viską išminkyti. Formuoti mažus rutuliukus.
Tešlą atšildyti, truputį pakočioti ir supjaustyti plonom juostelėm.
Imti mėsos rutuliuką ir apsukti tešlos juostele. Galima aptepti plaktu kiaušiniu.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. 

 idėja iš čia

2 komentarai: