2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Mėsos laiveliai su bulvių košės įdaru


Reikės: 
500 gr. maltos kalakutienos (arba kitokios maltos mėsos)
1 kiaušinio
2 v.š. majonezo
4 v.š. džiūvesėlių
druskos
prieskonių

Visus produktus suminkyti. Iš jų formuoti štai tokius „laivelius“ 


5 vidutinio dydžio bulvių
Pieno
Druskos

Bulves išvirti, sugrūsti, įberti truputi druskos,įpilti pieno ir viską gerai išsukti (aš tai darau su mikseriu.)

Atskirai keptuvėje paepinti  2 svogūnus.


Į paruoštus laivelius dėti pakepintą svogūną

ant viršaus dėti paruoštą bulvių košę (ne karštą, o truputį atvėsintą arba visai atšalusią)

50 gr. fermentinio sūrio sutarkuoti, į jį įdėti porą šaukštų majonezo, įpilti šlakelį jogurtinio padažo, pagardinti krapais ir viską išmaišyti. Gauta mase aptepti bulvių košę.


Viską dėti iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 minučių.

idėja iš Ilonos blogo

2 komentarai:

  1. Gaminau, labai patiko :) Ačiūūū už išsamius receptukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. gamynau labai patiko,aciu uz nuostabius patiekalus...:)

    AtsakytiPanaikinti