2011 m. sausio 27 d., ketvirtadienis

Cannelloni


Reikės:

1 pakelio cannelloni makaronų (250 gr.)
500 gr. maltos jautienos
1 kiaušinio
1 svogūno
2 v.š. majonezo
200 ml. naminės pomidorų tyrės
200 gr. grietinės
0,5 stiklinės vandens
Prieskonių
druskos
100 gr. fermentinio sūrio


Maltą jautieną sumaišyti su kiaušiniu, majonezu bei smulkintu kiaušiniu. Pagardinti druska bei prieskoniais, įpilti truputį vandens, kad mėsą būtų ne tokia kieta.
Kepimo skardą ištepti sviestu. Makaronus prikimšti mėsa ir dėti i skardą. 

Pomidorų tyrę (galima naudoti ir parduotuvinį pomidorų padažą, tik gal kiek mažiau) sumaišyti su grietine, vandeniu, įberti truputį druskos. Gautą padažą užpilti ant makaronų, kad apsemtų. 

Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje ~ 35 min. Prieš baigiant kepti apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepti kol sūris išsilydis. 


Pomidorų tyrę aš gaminau rudenį, iš naminių pomidorų, tačiau manau ir dabar ją galimą pasidaryti. Tyrei pasigaminti reikės 4 -5 didesnių pomidorų, skiltelės česnako, druskos, cukraus.
Pomidorus nublanširuoti (keletai sekundžių pamerkti į verdantį vandenį ir išėmus nulupti odelę), supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į keptuvę, sudėti smulkintą česnaką, berti druskos, cukraus ir patroškinti kol suminkštės ir nugaruos skystis. Gautą masę pertrinti per sietelį arba sublenderiuoti. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą