2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Grietiniečiai


Reikės:
Tešlai
~ 300 gr. miltų
90 gr. cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 gr. grietinės
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Įdaras
180 gr. varškės (orginaliame recepte nurodyta 100 gr.)
3 v.š. cukraus
25 gr. miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Įdarui visus nurodytus produktus sumaišyti.

Tešlai: minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!
Aš patepti kiaušinio plakiniu pamiršau, todėl jie visiškai neblizga. Labai skanūs pyragėliai, ypač tinkantys prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą