2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Medutis


Tešlai reikės:

3 kiaušinių
3 didelių šaukštų medaus
100 gr. kepinių margarino (pvz. EVE)
1 stiklinės cukraus
3 mažų šaukštelių sodos
~ 5 stiklinių miltų (gali reikėti ir šiek tiek daugiau)

Kremui

3 didelių indelių riebios grietinėlės (35 - 36 proc. riebumo)
~200gr. cukraus
Trupučio citrinos rūgšties

Į didelį puodą pripilti vandens ir užvirti. Į šiek tiek mažesnį puodą sudėti kiaušinius, medų, margariną bei cukrų, išmaišyti. Puodą su produktais statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir pamaišant leisti įkaisti masei. Kai masė smarkiai įkais supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti į ją įpylus pora šaukštų acto), masė suputos. Gerai išmaišyti, nukelti puodą ir supilti miltus, gerai išmaišyti, kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti. Tešla neturi lipti prie rankų. Kočioti lakštus kol tešla dar šilta ant miltais pabarstyto stalo. Kepti 250 laipsnių karštumo orkaitėje. Kepa labai greitai.
Lakštus galima išsikepti ir iš anksto, jie negenda.


Kremui grietinėlę plakti mikseriu su cukrumi ir citrinos rūgštimi, plakti tol, kol grietinėlė taps standi. Grietinėlė turi būti gerai atšaldyta.


Tortams apdengti naudoju pastilažą, jam pagaminti reikės:

1 v.š. ( nubrauktas ) želatinos .
3 v.š. dirbtinio medaus
40 ml. vandens
120 gr. krakmolo
500 gr. cukraus pudros (štai tokios)
5 v.š. aliejaus .

Želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kad visiškai ištirptų. Visus ingridientus (išskyrus aliejų) sumaišyti ir minkyti. Aliejus pilamas į jau užminkytą masę.Cukraus pudros turėkite daugiau, nes gali pritrūkti. 
Galima į patį pastilažą sudėti maistinius dažus arba apdengus tortą aptepti maistiniais dažais.
Pastilažo negalima dėti ant grietininių kremų, reikia aptepti sviestiniu kremu.

Sviestiniui kremui reikės:

1 kiaušinio
1 nepilnos stiklinės cukraus
0,5 stiklinės pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
250 g sviesto

Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysit pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.






Recepto šaltinis SM

2 komentarai:

  1. Labai saunus tortai, savaitgali bandysiu gaminti, ir pirma karta darysiu gelytes ir pastiliazo glaista, gal kvailas klausimas, bet su kuo padarot jo tokias ivairias spalvas, nes viskas taip sauniai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. spalvas darau su maistiniais dazais.
    tikiuosi viskas pavyks, sekmes

    AtsakytiPanaikinti