2011 m. sausio 25 d., antradienis

Braškinis plikytos tešlos tortas

 
Tešlai reikės:

1 stiklinės miltų
100 gr.  sviesto
4 kiaušinių
trupučio druskos

Pertepimui:
3 pakelių plombyro skonio varškės
500 gr. riebios grietinėlės
100 gr. cukraus pudros
800 gr. braškių.

Į puodą įpilti stiklinę vandens (225 ml.), sudėti sviestą, druską ir užvirinti.
Supilti miltus ir maišyti, kol tešla sušoks į gumulą. Atvėsinti ir po to įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti (aš maišau mikseriu).

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

Ant kepimo popieriaus nusipiešti 25cm skersmens apskritimus. Ant popieriaus labai plonai užtepti tešlos, permatomai.
Kepti apie 8 min., kol gražiai pagels. Lakštai labai gerai nusilupa.

Kremui gerai išplakti grietinėlę su cukraus pudra, sudėti varškę ir gerai išmaišyti.

Ant lakšto tepti kremą, apdėlioti braškėmis ir taip dėti kol sunaudosim visus lakštus.
Viršutinį lakštą taip pat aptepti kremu ir gražiai išdėlioti braškes. Ant viršaus užpilti tortinės žele. Šonus apdėliojau smulkintu torto lakštu. Suteptą tortą padėti į šaldytuvą. Geriausia sutepti iš vakaro ir ryte skanauti. 
Skanaus!


6 komentarai: