2011 m. sausio 4 d., antradienis

Tobulas varškės apkepas


Reikės:
450 g. varškės
3 kiaušinių
5 v. šaukštų manų kruopų
3 v. šaukštų kambario temperatūros sviesto + formai patepti
5 v. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
saujelės džiūvesėlių (jei neturite galite barstyti manais) formai pabarstyti
pieno

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti apie 10 min., kad išbrinktų. Sviestą išsukti su cukrumi, vėliau sudėti varškę, viską vėl gerai išsukti, kad kuo mažesnį varškės grudeliai liktų, įmušti po vieną kiaušinį, supilti manų kruopas su pienu bei įberti žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišius supilti į sviestu išteptą ir džiuvesėliais pabarstytą kepimo skardą. Kepti 180 °C temperatūroje kol gražiai pagels, o įsmeigus pagaliuką, jis bus sausas.

 Receptas iš Nerytės blogo

3 komentarai: