2010 m. spalio 30 d., šeštadienis

Tortas su karameliniu kavos kremu


Biskvitui reikės:
5 dideli kiaušiniai
230 gr.cukraus
230 gr. miltų
65gr.aliejaus
1 pakelis vanilinio cukraus
20 gr.kepimo miltelių

Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilininiu cukrumi apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minutę paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti nuo dugno link viršaus lengvai, bet gerai.
190 temp. įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min., kol vos paruduoja (tešlą pasidalinti į keturias dalis ir pilti po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus) 23cm. formoje.

Biskvito receptas iš SM platybių

Pertepimus tortui dariau „iš galvos“
Pirmasis kremas:

Reikės:

Indelio Rududu
Pakelio sviesto
Puse nedidelio puodelio labai labai stiprios kavos

Kambario temperatūros sviestą mikseriu plakti kol sviestas padvigubės ir pabals, tuomet po šaukštą dėti Rududu (taip pat kambario temperatūros) ir kavą ir plakti. Plakti kol sudėsim visą Rududu ir kavą.

Antrajam kremui reikės:

Didelio indelio grietinėlės (35 proc. riebumo)
~50 gr. cukraus
Citrinos rūgštelės


Į gerai atšaldytą grietinėlę sudėti cukrų ir citrinos rūgštelę ir viską plakti kol grietinėle bus standi (kad apvertus šaukštą grietinėlė nenukristų). Jei grietinėle sunkiai plakasi, galima įdėti pakelį standiklio.


Torto surinkimas:
Dėti pirmąjį biskvito lakštą, jį sudrėkinti (aš pašlaksčiau skiestu su vandeniu vyšnių sirupu ir trupučiu citrinos rūgštelės), aptepti pirmuoju kremu. Dėti antrąjį biskvito lakštą, jį taip pat sudrėkinti, tepti grietinėlės kremą, dėti trečiąjį lakštą, aptepti pirmuoju kremu ir uždengti likusiu biskvitu. Visą tortą aptepti likusia grietinėle. Puošti pagal savo norus ir fantaziją.
Pas mus tortas buvo valgomas šeimos rate, todėl puošiau labai kukliai. 
Štai pjūvis: 

Tortas „iš sunkesnių“, nes riebus, bet skanus. Pirmasis kremas saldus, o grietinėlės – su rūgštele. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą