5 kiaušiniai
truputis druskos
truputis druskos
4 – 5 šaukštai cukraus
Medicininės marlės
Išplakti kiaušinius, įmaišyti grietinę, druską, cukrų ir dar kartą gerai perplakti.
Užvirinti pieną ir maišant šluotele iš lėto pilti grietinės-kiaušinių mišinį. Maišyti nesustojant apie 5 min. maždaug, kol susidarys varškės tokie gabalėliai.
Į kiaurasamtį patiesti 4 sluoksnių marlę ir supilti visą masę.
Leisti nuvarvėti apie 20 min. Ir jau sūris bus įgavęs formą. Tuomet dėti jį ant lentelės ir prislėgti lentele iš viršaus su 1 kg. svoriu.
Laikyti 4-5 valandas. Paskui sūrį dėti į lėkštę ir į šaldytuvą 2 val.
Skanaus!!
Laikyti 4-5 valandas. Paskui sūrį dėti į lėkštę ir į šaldytuvą 2 val.
Skanaus!!
Orginaliame recepte nurodyta tik druska, bet aš mėgstu saldų sūrį, tai įdėjau ir cukraus.
Labai skanus, švelnaus skonio sūris.
receptas paimtas iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą