2010 m. lapkričio 1 d., pirmadienis

Kiaulienos suktinukai


Reikės:

1,4 kg. kiaulienos nugarinės
0,5 kg. maltos jautienos
2 šaukštų majonezo
1 kiaušinio
1 morkos
Prieskonių
Druskos


Kiaulienos nugarinę pjauti, bet ne iki galo, šalia daryti dar vieną pjūvį ir pjauti iki galo, atversti kaip knygą, taip mėsos gabaliukas bus didesnis. Mėsą išmušti mėsos plaktuku, dėti šaukštą majonezo, prieskonių, druskos ir pamarinuoti.
Maltą jautieną, likusį šaukštą majonezo, kiaušinį, prieskonius ir druską gerai išmaišyti.
Morką supjaustyti labai plonom juostelėm.
Imti mėsos gabalą, patepti nestoru sluoksniu faršo, dėti porą juostelių morkų. 

Viską susukti, galą prismeigti mediniu pagaliuku.Įkaitinti keptuvę ir suktinukus apkepinti ant stiprios ugnies. Suktinukus sudėti į kepimo formą, įpilti vandens ir troškinti apie 40 min.orkaitėje.

Padažas

Puode ar keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto, dėti šaukštą grietinės. Viską išmaišyti. Atskirame puodelyje sumaišyti arbatinį šaukštelį be kaupo krakmolo su puse stiklinės vandens. Viską supilti į grietinės sviesto padažą ir maišyti kol sutirštės. Pagardinti druska bei prieskoninėmis žolelėmis.

Salotos: Pomidoras, agurkas, poras, pekino salotos ir Helmans majonezas. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą