2010 m. spalio 18 d., pirmadienis

Žemaičių blynai


Reikės:

Virtų bulvių
Krakmolo
Kiaušinių
Druskos


Įdarui:

Virtos mėsos
Svogūno
Prieskonių
Druskos


Bulves išvirti su lupena. Nulupti ir sumalti. O jei neturite mėsmalės, tuomet dar karštas bulves nulupti ir sugrūsti grūstuve. Atvėsusią bulvių masę inde suspausti ir padalinti į keturias dalis, vieną dalį išimti ir tuščią dalį pripildyti krakmolu. Įmušti porą kiaušinių, įberti druskos ir gerai išminkyti.



Įdarui mėsą išvirti ir sumalti arba smulkiai supjaustyti. Į mėsą dėti smulkiai pjaustytą pakepintą svogūną, druską, pipirus.

Toliau darom blynus ir kepam keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Padažui:
pakepiname svogūną ir saują smulkintų grybų. Pilame stiklinę mėsos sultinio, dedame šaukštą grietinės, truputį druskos, pipirų. Stiklinėje pieno išmaišome šaukštą miltų ir pilame į grybus. Maišome kol padažas sutirštėja. Jei padažas per tirštas, tuomet skiedžiame pienu arba sultiniu.

1 komentaras:

  1. Kaip tik žadėjau daryt žemaičiukus, tik neradau tinkamo recepto. Taviškius būtinai išbandysiu!
    Ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti