2010 m. spalio 26 d., antradienis

Jautienos maltiniai su špinatų įdaru


Reikės:

500 gr. maltos jautienos
1 kiaušinio
2 riekelių batono
Druskos
Prieskonių


Įdarui:

100 gr. špinatų
Indelis sūrelio „Philadelphia“
30 gr. šalto rūkymo šoninės
Mažo svogūno



Batono riekeles išmirkyti vandenyje, nuspausti ir dėti į faršą, mušti kiaušinį, berti druskos ir prieskonių ir viską gerai išminkyti.

Pasiruošiame įdarą. Smulkiai pjaustytą svogūną bei šoninę dėti į sausą keptuvę ir apkepti. Šaldytus špinatus atšildyti ir dėti į keptuvę, viską išmaišyti ir apkepti kol nebus skysčio. Špinatų įdarą atšaldyti ir sumaišyti su sūreliu.

Formuoti maltinius, dėti į vidų įdarą ir dėti maltinius į keptuvę. Apkepti, maltinius dėti į skardelę, įpilti vandens ir orkaitėje troškinti apie 30 – 40 min.
 P.S. man maltiniai kepdami viršuje "susprogo". bet skoniui tas nepakenkė. Labai skanūs, sultingi maltiniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą