2011 m. vasario 1 d., antradienis

Jorkšyro pudingai (krepšeliai šaltiems užkandžiams)


Reikės:
125 gr. miltų
200 ml. pieno
2 kiaušiniai
0.5 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos


Visus produktus suplakti mikseriu ir palikti šaldytuve visai nakčiai. Ryte kepti.

Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių, paimti silikonines formeles, į formeles įdėti po mažytį lašelį sviesto, tuščias formeles kišti į karštą orkaitę, ten palaikyti, kol ištirps sviestas, labai greitai jis tirpsta, tik nesudeginti, reikia saugoti, tada greitai išimti, formeles ištepti tuo ištirpusiu sviestu, pilti po 1/3 formelės tešlos ir vėl greitai kišti į orkaitę, formelės neturi atšalti, kepti 15 min. ir traukti lauk.


Ačiū Daivai, kad pasidalino rastu receptu. Originalus receptukas ir daugiau nuotraukyčių čia
Įdaryti galima bet kuo. Vienus įdariau tokiom salotom: pekino kopūstas, pomidoras, paprika, keptas kiaulienos kumpis, viską supjaustyti, pagardinti druska, sumaišyti su majonezu.

Kitus įdariau vaniliniu pudingu (pudingą paruošti, kaip nurodyta ant pakelio, tik pieno pilti mažiau, apie 300ml.) ir apibarsčiau cinamonu. Manau labai tiktų varškės įdaras šiems krepšeliams. 

3 komentarai:

  1. Puikumėlis, labai jau gundančiai atrodo, o kaip skonis, jie minkšti gaunas, ar traškūs?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jie gaunasi minkšti.
    tikrai labai skanūs krepšeliai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, bus greitu laiku išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti