2011 m. vasario 11 d., penktadienis

Kalakutienos kukuliai svogūnų – obuolių padaže


Reikės:

500 gr. maltos kalakutienos
1 mažo obuolio
1 kiaušinio
2 v.š. džiūvesėlių
0,5 a.š. druskos
pipirų

Padažui:

1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 obuolio
0,5 st. pieno
0,5 st. sultinio (arba vandens)
1 v.š. grietinės
1 v.š. miltų
Druskos
Pipirų

Į maltą mėsą sudėti druską, pipirus, džiūvesėlius, kiaušinį bei smulkiai sutarkuotą obuolį. Viską gerai suminkyti. Formuoti nedidelius kukulius, dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepti iš visų pusių. Išimti iš keptuvės.

Padažui:
Svogūną, česnaką bei obuolį smulkiai supjaustyti. Juos suberti į tą pačią keptuvę, kur kepė kukuliai ir viską apkepinti kol svogūną įgaus rusvą spalvą, o obuolys sutiš.

Pieną, sultinį, grietinę bei miltus sumaišyti ir supilti ant apkeptų daržovių, pagardinti druska, pipirais ir maišyti kol sutirštės.

Padažą supilti ant kukulių ir dar patroškinti ~ 5 min. Skanaus




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą