2011 m. vasario 11 d., penktadienis

Sprandinės suktinukai



Reikės:

500 gr. sprandinės
1 morkos
1 marinuoto agurko
plonai pjaustytos rūkytos šoninės
druskos
prieskonių

padažui:

1 a.š. garstyčių
2 v.š. grietinės
1 v.š. miltų
Druskos

Sprandinę supjaustyti riekelėmis (man išejo 7 gabaliukai), pamušti mėsos plaktuku, apibarstyti prieskoniais, druska.
Morką, agurką supjaustyti šiaudeliais (į tiek dalių, kiek mėsos gabalėlių).
Imti morkos gabalėlį, agurko, juos apvynioti šonine, ir šį įdarą įvynioti į sprandinę. Ir taip padaryti visus suktinukus.
Suktinukus dėti į puodą, įpilti vandens, kad apsemtų iki pusės ir troškinti, jei vanduo išgaruos, įpilti dar. Troškinti apie 30 – 40 min.
Ištroškintus suktinukus išimti iš puodo, ten supilti sumaišytus padažo ingredientus, maišyti kol sutirštės, galiausiai sudėti į puodą suktinukus ir 5 min. patroškinti padaže.
Skanaus!


2 komentarai: