2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Kijevo kotletai


Reikės:

Vištienos krūtinėlės
Druskos
Prieskonių (naudojau šiuos)

50 gr. sviesto
trupučio druskos
krapų
prieskonių (naudojau šiuos)

miltų
džiūvėsėlių
1 kiaušinio

Pas mane buvo vištienos krūtinėlė su kaulu, taigi reikia nuimti ją nuo kaulo. Nuo krūtinėlės atskirti mažąją filė. Krūtinėlę dėti ant kepimo popieriaus, užkloti juo ir mėsos plaktuku (ta puse, kur nėra dantukų) išmušti plonai. Svarbu nepadaryti jokių skylių. Mažąją file taip pat išmušti. Pabarstyti druska, prieskoniais.
Ruošiame sviestą:
Sviestą ištrinti su druska, prieskoniais bei krapais. Padalinti į 2 gabalėlius ir dėti į kamerą,  kad sušaltų.
Pirmiausią sviestą įvyniojame į mažąją file, po to į krūtinėlę. 

Apvoliojame miltuose, po to plaktame kiaušinyje, galiausiai džiūvėsėliuose.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kijevo kotletus, kepame iš visų pusių 20 min.
Skanaus!

p.s. kitą kartą krūtinėlę būtinai perpjausiu išilgai, nes gavosi gigantiški kijevo kotletai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą