2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Tarybinis batonas


Reikės: 
500 g miltų
260 ml šilto vandens
14 g šviežių mielių
1  1/3 a.š. druskos
1  1/2 a.š. cukraus
40 g sviesto

Aptepimui: kiaušinio trynio ir pieno mišinio


Mieles ištirpinti vandenyje ir palikti kol pasiruošime visa kita.
Miltus sumaišyti su druska bei cukrumi. Į miltų mišinį supilti mieles ir pradėti minkyti tešlą. Truputį paminkius sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir užminkyti tešlą. Minkyti ~ 10 min. Suformuoti kamuoliuką ir padėjus šiltai leisti pakilti, apie 40 min.
Pakilusią tešlą išimti iš dubens ir gerai karts nuo karto "patrankyti" į stalą,  išminkyti tešlą ir formuoti batoną (iš šio kiekio išeina 2 batonai). Suformuotus batonus uždengti švariu rankšluosčiu ir padėti šiltai, kad pakiltų (~ 1 val.).
Pakilusius batonus aptepti kiaušinio trynio ir pieno mišiniu ir kišti į 180°C įkaitintą orkaitę. Kepti 30-35 min. Skanaus!

 Ačiū Aguonėlei už pasidalintą receptą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą