2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Lazanija


Reikės:

250 gr. lazanijos lakštų (puse pakelio)
350 gr.fermentinio sūrio

Mėsos padažui:
2 svogūnai
2 morkos
500 gr. maltos jautienos
100 gr. pomidorų padažo (naudoju naminį)
0,5 l. vandens
Druskos
Prieskonių
Aliejaus

Bechamel padažui:
1 l. Pieno
50 gr. sviesto
3 v.š. miltų
muskato riešuto
kvepiančių pipirų
druskos

Smulkintus svogūnus bei tarkuotas morkas pakepinti su trupučiu aliejaus. Daržovėms apkepus sudėti maltą jautieną, gerai išmaišyti. Pilti vandenį, sudėti pomidorų padažą, druską, prieskonius  ir troškinti kol vanduo nugaruos (apie 30 min.). Padažas gaunasi tirštas.

Bechamel padažui sviestą ištirpinti, sudėti miltus, apkepinti. Palaipsniui pilti pieną nuolat maišant, pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu ir maišyti kol užvirs.

Kepimo skardą patepti sviestu, dėti lakštus, gausiai aptepti Bechamel padažu, tada dėti mėsos padažą, pabarstyti sūriu, dėti vėl lakštą ir kartoti kol baigsis lakštai. Paskutinieji laštai aptepami Bechamel padažu ir apibarstoma sūriu.
Kepti apie 30 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.  Iškepus dar palaikyti 10 – 15 min. orkaitėje, kad susistovėtų. 

Skanaus. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą