2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Cepelinai


Reikės:

3 dalys žalių bulvių (5,4 kg)
1 dalis virtų bulvių (1,8 kg)
Druskos (1,5 a.š.)
Vitamino C

Virtas bulves nulupti ir sumalti.
Žalias bulves nuskusti, sutarkuoti, išspausti per merliuką kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Skystį išpilti, o ant dugno nusėdusį krakmolą sudėti į bulvių masę. Virtas maltas bulves, tarkius, druską bei vitaminą C suminkyti.

Įdarui reikės:

Maltos mėsos (1 kg.)
Svogūno           (2 vnt.)
Pipirų
Prieskonių
Druskos
Trupučio vandens


Svogūną susmulkinti, sudėti į mėsą, pagardinti druska, pipirais, įpilti šlakelį vandens. Viską gerai išminkyti.

Imti bulvių masės gabaliuką, suploti, dėti įdarą ir formuoti cepeliną.

Puode užvirinti vandenį, įberti druskos. Į vandenį dėti cepelinus ir nuo užvirimo virti apie 20 min.

Skanaus!

Iš mano nurodyto kiekio išėjo 37 cepelinai (tik pritrūkau mėsos, tai dar reikėjo apie 200 gr. varškės, kurią pagardinau smulkintu mažu svogūnu ir smulkiai pjaustyta rūkyta šonine). 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą