2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Sočioji košė arba perlinių kruopų plovas



Reikės:

300 gr. perlinių kruopų
700 gr. kiaulienos kumpio
2 morkų
2 svogūnų
0,5 a.š. maltos ožragės
1 a.š. druskos
Kvapniųjų pipirų

Perlines kruopas užpilti vandniu ir leisti išbrinkti (geriausia per naktį).
Mėsą supjaustyti gabalėliais, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti kol mėsos sultys išgaruos, suberti morkas ir svogūnus ir kepinti kol jie suminkštės (jei mėsa liesa, įpilti šlakelį aliejaus).
Nupilti vandenį nuo perlinių kruopų, užpilti švariu vandeniu ir virti kol kruopos bus beveik išvirusios.  Tada sudėti mėsą ir troškinti, kol kruopos bus minkštos.
Jei trūksta sūrumo, įberkite dar truputį druskos. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą