2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Maltos mėsos kepsnys



Reikės:

600 gr. maltų kalakutienos krūtinėlių
1 svogūno
1 kiaušinio
0,5 a.š. kvapniųjų pipirų
0,5 a.š. druskos
1 a.š. prieskonių
2 v.š. manų kruopų
4 v.š. pieno
50 gr. karšto rūkymo nugarinės
100 gr. fermentinio sūrio
 
Manų kruopas užpilti pienu ir leisti išbrinkti.
Į maltą mėsą sudėti smulkintą svogūną, druską, prieskonius, pipirus, išbrinkusias manų kruopas bei kiaušinį. Viską gerai išminkyti.
Nugarinę supjaustyti smulkiais kubeliais, sūrį – riekelėmis.
Kepimo rankovę perkirpti, kad gautųsi stačiakampis, dėti puse mėsos masės, ant viršaus smulkintą nugarinę, po to išdėlioti sūrį, galiausiai uždėti likusią mėsos masę ir drėgnomis rankomis suformuoti vyniotinį. Suvynioti į kepimo rankovę ir kepti 200 laipsnių  karštumo orkaitėje 1 val.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą