2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Mėsos apkepas



Reikės:

400 gr. kiaulienos kumpio arba sprandinės
4 skiltelių česnako
2 obuolių
2 svogūnų
2 morkų
3 bulvių
2 v.š. majonezo
2 v.š. grietinės
Druskos
Kvapniųjų pipirų
Prieskonių

Mėsą supjaustyti nemažais gabaliukais (maždaug 3x3 cm.) ir pagardinti druska, prieskoniais. Svogūnus, česnakus susmulkinti, obuolius ir morkas sutarkuoti burokine tarka. Bulves nuskusti ir supjaustyti griežinėliais. Majonezą sumaišyti su grietine, žiupsneliu druskos, kvapniaisiais pipirais.
Į skardelę sluoksniuojam: į dugną dėti mėsą, po to česnakai, obuoliai, svogūnai, morkos, bulvės, viršų aptepam majonezo – grietinės mišiniu. Viską  uždengiam folija ir dedam į įkaitintą iki 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepam 1 val. Po to nuimame foliją ir kepame dar 30 min. Skanaus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą