2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Duonelė


Reikės:

3 st. miltų
1,5 st. šilto vandens
¼  a.š. sausų mielių
1 ¼  a.š. druskos

Stiklinė 200 ml

Miltus, mieles ir druską sumaišyt, įpilti šiltą vandenį ir greitai viską rankom išmaišyti. Tik neminkyti! Masę sudėti į indą kuriame tešlą kildinsim - brandinsim, uždengti maistine plėvele ar maišeliu ir uždėti rankšluostį. Kildiname tešlą 12 - 18val. Pakilusią tešlą (ji pakankamai skysta) dedam ant miltais pabarstyto stalo, užberiame ant viršaus miltų, ir suformuojam kepaliuką. Tik neminkome! Suformuotą kepaliuką kildiname apie 2 val.
Orkaitę, kartu su indu kuriame kepsime duoną, įkaitiname. Ištraukiame karštą indą, idedame ten tešlą, uždengiame ir kepam 240 laipsnių temperatūroje 30min., paskui nuimame dangtį ir kepame dar 10 – 20 min. kol gražiai apskrus.
Skanaus.

p.s. aš kepiau moliniame inde su dangčiu (tokie kur būna skirti troškinimui).  


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą