2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Mėsos laiveliai su daržovių – kruopų įdaru



Reikės:

500 gr. maltos mėsos (perpus jautienos ir kiaulienos)
1 kiaušinio
50 gr. manų kruopų
10 v.š. pieno
Pipirų
Druskos

1 svogūno
1 morkos
50 gr. grikių
50 gr. ryžių
2 st. vandens
Druskos

5 riekelių fermentinio sūrio

Manų kruopas užpilti pienu ir leisti išbrinkti. Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, berti druską, pipirus ir išbrinkusius manus. Viską gerai išminkyti.

Svogūną susmulkinti, morką sutarkuoti. Daržoves pakepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai daržovės apkeps suberti nevirtus grikius ir ryžius, įberti druskos, išmaišyti, įpilti vandens ir troškinti kol kruopos bus minkštos.

Iš mėsos formuoti laivelius, dėti paruoštą daržovių – kruopų įdarą. 

Kepti ~ 40 min., po ištraukti iš orkaitės, uždėt po sūrio gabalėlį ir dar dėti į orkaitę  5 min., kol sūris išsilydys. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą