2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Kebabai



2 kebabams reikės:

2 vnt. arabiškos duonelės (arba lavašo, tortilijos) 

200 gr. mėsos (tinka ir kiauliena, ir vištiena)
1 svogūno
100 gr. kopūsto
1 pomidoro
1 trumpavaisio agurko
1 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo (Hellmanns)
Acto
Cukraus
Druskos
Česnako granulių
Raudonėlio

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis, berti druskos, pipirų ir kepti keptuvėje kol iškeps (~15 min.)

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į dubenėlį, berti 2 a.š. cukraus, 0,5 a.š. druskos, 25 ml acto ir 150 ml vandens. Viską išmaišyti ir palikti, kad svogūnas pasimarinuotų.
Kopūstą smulkiai supjaustyti, berti žiupsnelį druskos, 0,5 a.š. cukraus, 10 ml acto bei šlakelį vandens. Viską gerai išmaišyti.
Agurką bei pomidorą supjaustyti juostelėm.
Padažui sumaišyti majonezą, grietinę, česnako granules bei raudonėlį.

Arabišką duonelę pašildyti mikrobangėje arba orkaitejė, dėti puse mėsos, kopūstų, svogūnų, pomidorų bei agurkų, ant viršaus pilti padažą ir duonelę sulenkti. Sukti i foliją ir užtaisyti vieną galą, kad nekristų ingridientai.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą