2011 m. balandžio 26 d., antradienis

Mieliniai avinėliai


Reikės:
500 gr. miltų
7 gr.  sausų mielių
250 ml pieno
110 gr. cukraus
50 gr. minkšto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Pašildyti pieną, suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol mielės suputos.
Į miltus įmušti kiaušinį, sudėti minkštą smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti ilgai, apie 10-15 min. Tešlą kildinti šiltai apie valandą, ar ilgiau, kol pakils dvigubai.

Iš popieriaus išsikirpti avinėlio trafaretą. jį rasite čia
Tešlą iškočioti ant kepimo popieriaus,  dėti trafaretą ir apipjaustyti. Avinėlį patepti vandeniu ir formuoti rutuliukus ir aplipdyti avinėlius.  Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min. iš šio kiekio man išėjo 4 avinėliai. 

idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą