2011 m. kovo 8 d., antradienis

Varškės sūreliai su šokoladiniu glaistu


Reikės:

100 gr. šokolado
250 gr. varškės
40 gr. sviesto
50 gr cukraus pudros
Vanilinio cukraus

Varškę, sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų gerai sutrinti (aš tai dariau su blenderiu).
Šokoladą ištirpdyti ant garų vonelės.
Silikonines keksiukų formeles ištepti šokoladu, dėti į šaldytuvą kol šokoladas sustings. Ištraukus dar kartą ištepti šokoladu ir vėl padėti, kad sustingtų. Varškės masę sudėti į šokoladu išteptas formeles ir likusį šokoladą aptepti ant varškės masės. Padėti į šaldytuvą porai valandų.
Skanaus! 

Idėja iš čia

17 komentarų:

  1. labai skaniai atrodo, būtinai išbandysiu :) o koks šokoladas dedasi? juodas ar pieniškas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. koki labiau megstat, toki ir naudokit ;)
    as su pienisku dariau, kita karta isbandysiu su juoduoju.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kiek sūrelių išėjo iš tokio kiekio? pas mane formelė- 12-ai keksiukų, nežinau kiek sutept šokoladu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. o kaip isimti graziai tuos surelius is formeles nepazeidziant sokolado sluoksnio? Ar jie savaime atsoka, ar yra kokia gudrybe?

    AtsakytiPanaikinti
  5. jie savaime atkimba nuo formeles sieneliu.
    tiesiog isversti formele ir iskris jis pats :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. kokie faini sūreliai, gaila, kad varškės nelabai rasiu pas save... :(
    ir kiek variacijų galima su įdarais, pagardint skoniui..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Grange, varškę labai paprasta namie išsivirti. 2 litrus pieno užvirti, supilti litrą natūralaus jogurto, pamaišyti ir per sietkutę perleist, kai sutrauks. Labai skanūs sūreliai turėtų išeiti su namine varške...

    AtsakytiPanaikinti
  8. O, ačiū, reiks pabandyt kai "pribręsiu" tam..

    AtsakytiPanaikinti
  9. sakykit, o kaip padarete toki plona glaista? mes gaminome siuos surelius, bet voneleje tirpinamas sokoladas vistiek buvo labai tirstas(vos ne vos saukstu kabinamas)todel glaisto gavosi daug, jis buvo storas ir gadino skoni, o 12 sureliu prireike net 3 plyteliu sokolado... pasidalinkite, prasau savo pastebejimais, nes jusu dailiai pasidenge sureliai ir glaistas plonuciukas...
    beje, mums jie pasirode per saldus, todel sekanti syki cukraus desime maziau.

    AtsakytiPanaikinti
  10. jus gal ilgiau palaikykite garu voneleje sokolada, kad suskystetu labiau.
    garu voneles as darau taip: uzkaiciu puoda su vandeniu, kai jis uzverda ant virsaus dedu mazesni puodeli, ten sudedu sokolada ir kaitinu (ugni sumazinu iki minimumo).
    As tirpinau paprasciausia Karunos sokolada, tai jis pakankamai skystas ir lengvai tepasi.

    AtsakytiPanaikinti
  11. pabandziau ir as siuos surelius. tik man jie is formos graziai nekrenta, o sokoladas lieka ant dugno.. kazin kodel?

    AtsakytiPanaikinti
  12. o formeles silikonines?
    gal pats sokoladas tai itakojo, koki naudojot?

    AtsakytiPanaikinti
  13. silikonines. ko gero, cia sokoladas. pirkau konditerini "block"

    AtsakytiPanaikinti
  14. tikriausiai del sokolado.
    isbandykit su Karunos ar Princu. tikrai pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. tiesa sakant man tie sureliai per minksti, vaikui padaviau tai tezta rankose, kol jis ji suvalgo... mastau gal kazkaip sustingtit, gal panaudot zelatinos, mastau cia taip, bet kazi ar isvis ismest netektu :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Gal sviesto mazai dejote?
    siaip apie zelatina ir as galvojau, kad reiketu jos deti siek tiek ir mazinti sviesto, butu liesiau, bet dar neisbandziau. Artimiausiu metu stengsiuosi isbandyti su zelatina :)

    AtsakytiPanaikinti