2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Bandelės su lašinukais


Reikės:
500 gr. miltų
7 gr.  sausų mielių
250 ml pieno
40 gr. cukraus
50 gr. minkšto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynio aptepimui
šlakelio aliejaus

Įdarui:

250 gr. šalto rūkymo šoninės 
3 v.š. džiūvėsėlių
1 svogūnas
Druskos
Pipirų


Svogūną susmulkinti ir apkepti ant šlakelio alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą šoninę ir dar truputį pakepti, suberti džiūvėsėlius ir pagardinti druska, pipirais.


Pašildyti pieną, suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol mielės suputos.
Į miltus įmušti kiaušinį, sudėti minkštą smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti ilgai, apie 10-15 min. Tešlą kildinti šiltai apie valandą, ar ilgiau, kol pakils dvigubai.
Kai tešla pakils, iškočioti ploną lakštą, išspausti apskritimus ir dėti po šaukštelį įdaro, užspausti kraštelius ir tarp delnų išsukti apskritimą.

Dėti bandeles siūlę į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pakildinti šiltai apie 30 minučių.
Aptepti bandeles kiaušinio trynio ir aliejaus plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Recepto šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą