2011 m. kovo 8 d., antradienis

Nekeptas varškės tortas



Reikės:

700 gr. šokoladinių sausainių (pvz. Selga)
300 gr. sviesto

500 gr. varškės
420 ml. Grietinėlės (35 – 36 proc. riebumo)
20 gr. želatinos
120 gr. cukraus
0,5 st. vandens
Vanilinio cukraus

Sausainius sumalti mėsmale ar blenderiu (aš pritrūkau šokoladinių sausainių, tai naudojau 500 gr. šokoladinių ir 200 gr. paprastų). Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais. Gautus trupinius suberti į torto formą atidaromais šonais ir stipriai paspausti dugną ir šonus. Padėti į šaldytuvą, kol paruošime kremą.

Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.
Varškę sublenderiuoti, kad gautųsi vientisas varškės kremas. Grietinėlę išplakti su cukrumi, sudėti varškę, vanilinį cukrų ir viską sumaišyti. Želatiną pakaitinti, truputį ataušinti ir supilti į varškės – grietinėlės masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti ant sausaininių pagrindo. Paskirstyti tolygiai ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Papuošimui sumaliau 4 šokoladinius sausainius ir apibarsčiau torto viršų. Kelis saldainius plonai papjaustyti ar patarkuoti ir taip pat berti ant torto viršaus.
Skanaus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą