2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Troškinta saldžiarūgštė kalakutiena



Reikės:

600gr. kalakuto šlaunelių mėsos
500 gr. moliūgo
0,5 l. padažo, naudojau šį
Česnako
Prieskonių
Druskos

Mėsą supjaustyti gabalėliais, apibarstyti mėgstamais prieskoniais, smulkintu česnaku, dėti druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai sumaišyti. Leisti truputį pasimarinuoti.
Moliūgą supjaustyti kubeliais.
Mėsą dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti apie 15 – 20 min., suberti moliūgą ir troškinti dar ~10 min. kai moliūgas jau bus minkštas, tuomet supilti padažą, pakaitinti kad padažas sušiltų. Skanaus.

Prie tokios kalakutienos labai tinka ryžiai. Juos ruošiu taip:
Keptuvėje išlydyti šaukštelį sviesto, suberti smulkintą svogūną bei smulkintą skiltelę česnako. Truputį apkepinus pilu stiklinę ryžių, viską pakepinu kol ryžiai tampa skaidrūs, permatomi. Tuomet pilu 3 stiklines vandens, beriu mėgiamų prieskonių (labai tinka raudonėlis, bazilikas), truputį druskos ir uždengus dangčiu troškinu 20 min. Kai ryžiai jau išsitroškina, juos apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu (~50gr.) ir viską išmaišiau.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą