2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Jogurtinis persikinis tortas


Biskvitui reikės:

3 kiaušinių
250 gr. cukraus
100 gr. miltų
100 gr. krakmolo
1 arbatinis šaukštelis. kepimo miltelių
3 valgomi šaukštai verdančio vandens


Kiaušinius ir verdantį vandenį plakti mikseriu didžiausiu greičiu apie 1 min.
Toliau plakant, po truputį supilti cukrų ir plakti 2 min.
Sumažinus mikserio greitį iki mažiausio, supilti miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir viską gerai išplakti.

Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir supilti gautą tešlą. Kepti 30 min. 200C. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį biskvitą atšaldyti ir perpjauti į dvi dalis.

Jogurtiniam kremui reikės:

420 gr. grietinėlės (35 proc. riebumo)
900 gr. persikinio jogurto
30 gr. želatinos
2 šaukštų cukraus
Citrinos rūgštelės
Konservuotų persikų

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgštelės.
Želatiną ištirpinti ir supilti į jogurtą, išmaišyti ir dėti išplaktą grietinėlę po šaukštą vis gerai viską išplakant.

Į torto formą dedam biskvitą, pilame kremo, apibarstom smulkintais persikais ir vėl tepame kremą. Ant viršaus dedame antrąjį biskvitą.
Mano biskvitai buvo mažesni nei torto forma, o kremo gavosi per daug, tai aš kremą supyliau i torto šonus.
Gaivus, lengvas tortas. Vietoj persikų galima dėti ir kitokius vaisius. Manau būtų skanu su mėlyniu jogurtu ir mėlynėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą