2010 m. gruodžio 13 d., pirmadienis

Vištienos didkepsniai


Reikės:

1 vištienos krūtinėlės
1 apelsino
2 a.š. prieskonių (naudojau kalakutienos kepsniams skirtus prieskonius)
0,5 a.š. druskos
1 kiaušinio
džiūvesėlių
šlakelio aliejaus


Vištienos krūtinėlę truputį pamušti mėsos plaktuku (kitą kartą vištienos krūtinėlę perpjausiu, kad gautųsi plonesni kepsniai).
Iš apelsino išspausti sultis, dėti prieskonius, druską. Viską gerai išmaišyti ir gauta skysta mase ištrinti krūtinėles. Palikti min. valandai, kad mėsa pasimarinuotų.
Kiaušinį išplakti, jame apvolioti kepsnį, tuomet pavolioti džiūvesėliuose ir dėti į įkaitusią keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepti iš abiejų pusių po ~7 minutes.
Kepsniai labai skanūs, sodraus skonio, sultingi. Gavosi labai labai dideli, todėl būtinai kitą kartą perpjausiu. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą