2011 m. kovo 13 d., sekmadienis

Gustavo krabų kotletukai




200 gr. krabų lazdelių
100 gr. fermentinio sūrio
1 kiaušinio
1 š. majonezo
Maltų džiūvėsėlių
Aliejaus kepimui


Fermentinį sūrį bei krabų lazdeles sutarkuoti burokine tarka, dėti majonezą, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Formuoti kotletukus, juos apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.

2011 m. kovo 8 d., antradienis

Nekeptas varškės tortas



Reikės:

700 gr. šokoladinių sausainių (pvz. Selga)
300 gr. sviesto

500 gr. varškės
420 ml. Grietinėlės (35 – 36 proc. riebumo)
20 gr. želatinos
120 gr. cukraus
0,5 st. vandens
Vanilinio cukraus

Sausainius sumalti mėsmale ar blenderiu (aš pritrūkau šokoladinių sausainių, tai naudojau 500 gr. šokoladinių ir 200 gr. paprastų). Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais. Gautus trupinius suberti į torto formą atidaromais šonais ir stipriai paspausti dugną ir šonus. Padėti į šaldytuvą, kol paruošime kremą.

Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.
Varškę sublenderiuoti, kad gautųsi vientisas varškės kremas. Grietinėlę išplakti su cukrumi, sudėti varškę, vanilinį cukrų ir viską sumaišyti. Želatiną pakaitinti, truputį ataušinti ir supilti į varškės – grietinėlės masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti ant sausaininių pagrindo. Paskirstyti tolygiai ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Papuošimui sumaliau 4 šokoladinius sausainius ir apibarsčiau torto viršų. Kelis saldainius plonai papjaustyti ar patarkuoti ir taip pat berti ant torto viršaus.
Skanaus. 

Varškės sūreliai su šokoladiniu glaistu


Reikės:

100 gr. šokolado
250 gr. varškės
40 gr. sviesto
50 gr cukraus pudros
Vanilinio cukraus

Varškę, sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų gerai sutrinti (aš tai dariau su blenderiu).
Šokoladą ištirpdyti ant garų vonelės.
Silikonines keksiukų formeles ištepti šokoladu, dėti į šaldytuvą kol šokoladas sustings. Ištraukus dar kartą ištepti šokoladu ir vėl padėti, kad sustingtų. Varškės masę sudėti į šokoladu išteptas formeles ir likusį šokoladą aptepti ant varškės masės. Padėti į šaldytuvą porai valandų.
Skanaus! 

Idėja iš čia

2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Žuvies kotletai


Reikės:

450 gr. žuvies filė (man tiek gavosi atšildžius ir nuspaudus 1 kg menkių filė )
1 kiaušinio
80 ml. grietinėlės
2 v.š. džiūvėsėlių
druskos
pipirų

Padažui:

1 st. pieno
2 v.š. pomidorų padažo
50 ml. grietinėlės
1 v.š. miltų
žiupsnelio cukraus
truputį druskos

Žuvies filė gerai nuspausti skystį ir sumalti arba sublenderiuoti. Įmušti kiaušinį, supilti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais.  Viską išmaišyti ir suberti džiūvėsėlius. Išmaišyti ir formuoti kotletus, kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus ir abiejų  pusių.
Padažui: visus ingridientus sumaišyti, pilti į keptuvę ir pakaitinti kol sutirštės. Į padažą sudėti kotletus ir patroškinti dar 5 min. 

Greiti pyragėliai su dešrelėmis


Reikės:
1 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
1 stiklinės kefyro
2 stiklinių miltų
0,5 a.š sodos
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos

1 stiklinės tarkuotų dešrelių arba kumpio.
Aliejaus kepimui

Visus produktus, išskyrus dešreles, suminkyti, padaryti blynelius, į vidų dėti dešreles ir kepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, uždengus aukštesnį dangtį.

šaltinis: Srovės blogas

2011 m. kovo 1 d., antradienis

Kotletai su morkų – sūrio įdaru


Reikės:

500 gr. maltos mėsos
1 kiaušinio
1 v.š. majonezo
2 v.š. džiūvėsėlių
0,5 a.š. druskos
1 a.š. prieskonių

Įdarui:

1 morkos
100 gr. fermentinio sūrio
Prieskoninių žolelių (baziliko, raudonėlio, mairūno)

Padažui:
1 st. sultinio
100 gr. grietinės
2 v.š. pomidorų padažo
1 v.š. miltų (be kaupo)

Mėsą sumaišyti su majonezu, kiaušiniu, džiūvėsėliais, druska bei prieskoniais.
Įdarui morką bei sūrį sutarkuoti, pagardinti žolelėmis.
Imti mėsos gabalėlį, suploti, dėti įdarą ir formuoti kotletą.

Kotletus apvolioti miltuose ir apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apkeptus kotletus sudėti į puodą, įpilti stiklinę sultinio ir troškinti 25 - 30 min. Galiausiai sumaišyti grietinę, pomidorų padažą bei miltus, viską supilti ir pakaitinti kol padažas sutirštės. 

Skanaus!



Šašlykai


Šašlykai Nr. 1

Reikės:

1,3 kg. kiaulienos sprandinės
1 svogūno
50 ml. acto
1,5 a.š. druskos
1 a.š. kvapniųjų pipirų
0,5 a.š. juodųjų pipirų
2 a.š. cukraus
10 lauro lapų
1 litras vandens

Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais (maždaug 4x4 cm), berti pipirus, druską, cukrų, lauro lapus ir gerai įtrinti prieskonius. Svogūną supjaustyti ir sudėti į mėsą. Supilti actą, vandenį, išmaišyti ir palikti marinuotis 2 paroms. 


Šašlykai Nr. 2

Reikės:

1 kg. sprandinės
4 v.š. majonezo
1 a.š. prieskonių Mozarella tomate
1 a.š. prieskonių Madridas
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
0,5 a.š. kvapniųjų pipirų.

Mėsą supjaustyti ir įtrinti prieskoniais, druska, cukrumi, sudėti majonezą, viską gerai išmaišyti ir palikti marinuotis porai parų.