2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Panna cotta



Reikės:
200 ml. grietinėlės 35%
200 ml. pieno 2,5 %
100 gr. cukraus
3,5  a. š. želatinos
šiek tiek vanilinio cukraus


Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išmirkinti apie 10 min. (vandnes reikia tiek, kad gerai apsemtų želatiną).
Grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrum gerai pakaitinti, kitam puodelyje pakaitinti pieną, nuimti nuo ugnies ir jame ištirpinti želatiną. Tada į grietinėlę su cukrumi supilti pieną su ištirpinta želatina, viską gerai išmaišyti ir supilstyti į formeles.
Palikti kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau d4ti į šaldytuvą kokiom 3-4 val. kad labai gerai sustingtų. Sustingusias formeles galima šiek tiek palaikyti virš garų, arba pamerkti į šilta vandenį kad lengviau išsiimtų. Į lėkštę išverčiam panna cotta bei patiekiame su trintomis su cukrumi braškėmis.

Šaltinis Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą