2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Aguoninis vyniotinis



Reikės:

2 st. miltų
15 gr. sausų mielių
75 gr. sviesto
500 gr. miltų
1,5 st. cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės
3 kiaušinių
3 st. aguonų
200 gr. džiovintų abrikosų


Mieles ištirpinti stiklinėje šilto pieno. Sviestą ištirpinti. Mikseriu išplakti 1 kiaušinį su puse stiklinės cukraus, suberti persijotus miltus, tarkuotą apelsino žievelę, išmaišyti. Pamažu supilti ištirpintas mieles ir ištirpintą sviestą. Užminkyti glotnią tešlą, apkloti rankšluosčiu ir pakildinti šiltoje vietoje apie valandą laiko.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu, po to nupilti vandenį ir abrikosus supjaustyti nedideliais kubeliais.
Likusią stiklinę pieno užvirinti ir į jį suberti aguonas, stiklinę cukraus, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atvėsinti.
Įmušti 2 kiaušinius ir išmaišyti.
Pakilusią tešlą iškočioti stačiakampio formos, dėti aguonų įdarą 2 cm nuo krašto. Apibarstyti smulkintais abrikosais ir atsargiai susukti vyniotinį. Galus sujungti. Dėti į skardą ir pakildinti apie 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti apie 50 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą