2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Keksiukai su migdolų plutele



Reikės:
150 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
150 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
5 v. š. vandens
1 a. š. vanilinio cukraus
truputis druskos

Migdolų užpilui:
50 g sviesto
50 g cukraus
2 -3 v. š. pieno
100 g migdolų riešutų



Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Plakant mušti po vieną kiaušinį, supilti vandenį, įberti druskos.  Gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti.
Migdolo riešutus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kelias minutes. Taip bus paprasčiau nulupti žievelę. Nulupus žievelę, susmulkinti riešutus. Aš smulkinu su elektriniu smulkintuvu. Užpilui visus produktus sumaišome puodelyje, pakaitiname iki virimo ir nukeliame nuo ugnies.
Tešlą šaukštu dėti į keksiukų formeles. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 20 min. Keksiukus ištraukti ir ant kiekvieno keksiuko užpilti užpilą. Kišti keksiukus atgal į orkaitę ir dar pakepti apie 6 – 8 min., kol migdolai gražiai paruduos.
Skanaus!

Šaltinis: Daivos blogas

5 komentarai:

  1. Šitie keksiukai mūsų šeimoje patys mėgstamiausi!

    AtsakytiPanaikinti
  2. iki šiol bandytų - jie ir pas mus nr. 1
    pas tave su migdolų plokštelėm, mes savo parduotuvėj jų neradom, tai susmulkinau migdolų riešutus, skonis pasakiškas...

    AtsakytiPanaikinti