2012 m. lapkričio 6 d., antradienis

Varškės aguonų pyragas




Reikės:

Varškės įdarui:
250 gr.varškės
50 gr.cukraus
2 vnt.kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
1 valg.šaukštas krakmolo
1 arb.šaukšt.tarkuotos citrinos žieves

Aguonų įdarui:
80 gr.maltų aguonų
50 ml. pieno
30 gr.cukraus
1 vnt.kiaušinis
2 valg.šaukštai maltų džiūvėsių

Tešlai:
150 gr.šalto sviesto
75 gr. cukraus
225 gr.miltų
sauja graikinių riešutų

Formos skersmuo 20 cm.

Pirmiausia darome aguonų įdarą nes turės atvėsti.
Imame puodą, pilame pieną,cukrų aguonas ir maišant pakaitiname beveik iki užvirimo.Paliekam ataušti.Tada įmušame kiaušinį,dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.

Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi,kiaušiniais.Sudedame krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišome.

Tešlai sviestą smulkiai supjaustome, sudedame cukrų, miltus ir rankomis sutrupiname į trupinius.

Kepimo formą sutepame sviestu.
Imame daugiau nei pusę tešlos ir išklojame su ją kepimo formą ir šonus.
Dabar formuosime pyragą...imame nedidelį gabaliuką tešlos,padarome rutuliuką ir dedame per vidurį formos.Su šaukštu aplink ratu dedame aguonas.Aplink aguonas dedame ratą varškės...vėl aguonas ir vėl varškė.
Į likusią tešlą įmaišome smulkintus riešutus ir tais trupiniais apibarstome pyrago viršų.
Kepame 180 C temperatūros orkaitėje 40 min.
Atvėsiname.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą