2011 m. gegužės 31 d., antradienis

Orkaitėje padaže troškinti kukuliai



Reikės:

700 gr. maltos kalakutienos krūtinėlės
100 gr. ryžių
1 kiaušinio
0,5 a.š. druskos
Pipirų


Padažui:

4 v.š. grietinės
1 v.š. majonezo
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. miltų
2 st. vandens (400 ml)
Baziliko
Raudonėlio

Maltą kalakuto krūtinėlę, kiaušinį, nevirtus ryžius, druską bei pipirus suminkyti. Jei gaunasi per skysta masė, galima įdėti šaukštą džiūvėsėlių. Formuoti kukulius ir dėti į skardelę.
Padažui sumaišyti visus ingridientus, kad nebūtų gumuliukų. Užpilti ant kukulių.
Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti ~1val.
Skanaus!

2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Orkaitėje keptos bulvės su šonine



Reikės:

Šviežių bulvių
Šalto rūkymo šoninės
Druskos
Pipirų
Džiovinto raudonėlio
Šlakelio aliejaus

Bulves švariai nuplauti. Šoninę supjaustyti riekelėmis. Bulves įpjauti, į tarpelius sudėti šoninę. Apibarstyti druska, pipirais, raudonėliais. Į skardelę įpilti truputį vandens, sudėti bulves ir užpilti šlakeliu aliejaus.
 taip atrodo paruoštos bulvės

Skardelę uždengti folija ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. Nuimti foliją ir kepti dar 20 min., kad bulvės apskrustų. Skanaus!


P.S. Kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio.

2011 m. gegužės 17 d., antradienis

Pyragas su rabarbarais ir kriaušėmis


Reikės:

3 kiaušinių
1 st. cukraus
1 st. miltų
0,5 a.š  sodos (nugesintos su actu)
4 rabarbarų
2 kriaušių
Sviesto skardai ištepti

Kiaušinius plakti kol suputos, supilti cukrų, miltus, nugesintą sodą ir viską gerai sumaišyti.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti nedideliais griežinėliais, kriaušes taip pat nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Kepimo skardelę ištepti sviestu, pilti puse tešlos, suberti rabarbarus ir kriaušes ir užpilti likusią tešlą. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.

 Šaltinis: Brno mamos receptas

2011 m. gegužės 16 d., pirmadienis

Bandelės (su malta mėsa ir su karameliniu kremu)

Bandelių tešlą dariau pagal anksčiau keptų bandelių receptą, štai jis čia

Mėsos įdarą ruošiau taip:
išvirti gabalėlį kiaulienos kumpio, sumalti, padruskinti ir papipirinti. Keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną ir suberti į maltą mėsą. viską išmaišyti. Į kiekvieną iškočiotą gabalėlį dėti po šaukštelį įdaro.

Bandelėm su karameliniu kremu naudojau Rududu. Į kiekvieną iškočiotą gabalėlį dėjau po puse šaukštelio ir labai labai gerai užlankstyti, kad jis kepant neišbėgtų.

Skanaus!

2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis

Sūrūs rafaelo


Reikės:

Fermentinio sūrio
Kietai virtų kiaušinių
Majonezo
Keletos skiltelių česnako
Majonezo
Krabų lazdelių


Sūrį, kiaušinius sutarkuoti per smulkią tarką, česnaką išspausti. Gautą masę išmaišyti su majonezu. Krabų lazdeles sutarkuoti.
Iš sūrio – kiaušinių masės formuoti nedidelius rutuliukus. Apvolioti tarkuotose krabų lazdelėse.
Skanaus!

2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Bulvių lizdeliai su silke


Reikės:
350 gr. bulvių
1 kiaušinio
50 g. tirpinto sviesto ar aliejaus
druskos
pipirų

Įdarui
Silkės
Grietinės
Agurko
Ridikėlių
Vyšninių pomidorų


Bulves sutarkuokite per burokine tarką. Jei išsiskyrė bulvių sulčių, tai jas nupilti. Įmušti kiaušinį, įberkite druską, pipirus bei supilti tirpintą sviestą.Gerai viską išmaišyti.
Silikoninę keksiukų formą  ištepti aliejumi. Į formeles sudėti maždaug po 1, 5 v. šaukšto paruoštos masės.
Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 25 minutes.
Į kiekvieną lizdelį įdėti šaukštelį grietinės, plonai pjaustytų ridikėlių, svogūnų, agurkų, pomidorų bei gabalėliais pjaustytos silkės bei papuoškite žalumynais.
Skanaus!

recepto šaltinis čia