2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Čeburėkai



Tešlai reikės:

250ml.vandens
20gr.saulėgrąžų aliejaus
10gr.druskos
1 kiaušinio
80gr.miltų plikiniui
15 ml.degtinės
480gr.miltų 550D

Įdarui:
300gr. kiaulienos
200gr. jautienos
250gr. svogūnų (kitą kartą dėčiau mažiau)
150gr. kefyro
druskos,
pipirų,
mairūno


Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
Kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę, suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti (apie 15min).Išminkytą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1val.laiko.
Įdarui visus ingridientus sumaišyti.
 Išėmus perminkyti. Imti 84 gr. tešlos, labai plonai iškočioti, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant. Kepant  keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus. Jei aliejus neapsemia, tuomet tik įdėjus čeburėką į keptuvę, šaukštu reiktų iškart užpilt aliejaus. Kepti, kol gražiai apskrus. 

Šaltinis: čia

2 komentarai:

  1. O kodėl tešlą reikia dėti šaldymui? Jei tarkim neįdėsiu, kas gausis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaldyti reika todėl, kad geriau, ploniau kočiotųsi tešla ir, kad gautųsi daugiau "puslelių".

    AtsakytiPanaikinti