2011 m. birželio 29 d., trečiadienis

Duonelė su prieskoninėmis žolelėmis


Reikės:
1 st. šilto vandens
3 st. kvietinių miltų
1 a.š. sausų mielių
3 v.š. alyvų aliejaus
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos

stiklinė-240ml

Užpilui:
5 v.š. alyvų ar kito aliejaus
4 skiltelės česnako
3 v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių, rozmarino (tinka ir džiovintos prieskoninės žolelės).

Stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

Prieskoniniam užpilui smulkiai supjaustyti žalumynus, įspausti česnaką ir sumaišyti su aliejumi.

Dideliame inde suberti sijotus miltus, berti druską, aliejų, supilti mielių mišinį, viską minkyti 5min., tešlą apdengti rankšluostuku ir palikti 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkyti, versti ant lentos, pabarstytos miltais, kočioti apvalų lakštą.
Tešlos lakštą gausiai patepti paruoštu aliejaus mišiniu, supjaustyti juostelėmis ir po vieną juostelę sukti, ją dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukti kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi susukta spiralė.

Paruoštą duonelę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to dėti į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.

Skanaus!
Ačiū Daivutei už receptą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą