2011 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Persikų tarta


 Ačiū Daivai už receptą!

Reikės:
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
80 gr.  tarkuoto šalto sviesto
50 gr.  cukraus
1 kiaušinio


Įdarui:
2 pak. vanilinio pudingo
6 v.š. cukraus
800 ml pieno,
skardinės konservuotų persikų

Viršui aptepti:
2-3 v.š. persikų uogienės


Sutarkuoti sviestą, mušti kiaušinį, berti sijotus miltus kartu su kepimo milteliais, dėti cukrų, viską gerai išminkyti, suvynioti  į maistinę plėvelę ir tešlą dėti į šaldytuvą 30 min.

Pudingą išvirti taip, kaip nurodyta ant pakelio, sunaudoti tą 800ml pieno ir 6v.š. cukraus. Atvėsinti.

Persikus nusunkti, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, nusausinti, kad nebūtų šlapi.

Tešlą kloti į 26 cm dydžio formą, ant viršaus pilti atvėsusį pudingą, dėlioti persikus, dėti skardą į įkaitintą orkaitę iki 175 laipsnių, kepti apie 45 min.

Atvėsusį pyragą aptepti truputį pašildyta uogiene.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą