2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Kitaip virti kiaušiniai



Reikės:

Kiaušinių
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Maistinės plėvelės
Siūlo


Puodelį iškloti maistine plėvele, patepti aliejumi ir įmušti kiaušinį, padruskinti ir papipirinti. Stipriai užrišti siūlu dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti apie 10 – 15 min. Ištraukti iš puodo, išimti iš plėvelės ir patiekti su mėgiamomis daržovėmis. Skanaus!

2012 m. birželio 26 d., antradienis

Krepšeliai su varškės įdaru



Tešlai;
1,5 stiklinės miltų
100 gr.šalto sviesto
2 valg.šaukštai grietinės
2 valg.šaukštai cukraus


Įdarui:
360 gr.varškės
1 kiaušinis
5 a.š. cukraus
2 valg.šaukštas krakmolo
1 arbt.šaukštelis tarkuotos citrinos žievės


Miltus ištriname su sviestu,cukrumi kol sviestas susigers į miltus ir pasidarys trupiniai.
Dedame grietinę ir užminkome tešlą.
Imame formeles krepšeliams, išklojame su tešla, pabadome su šakute ir dedame į šaldytuvą kol ruošim įdarą.

Įdarui sumaišome visus produktus.

Dedame įdaro į krepšelius,sustatome ant kepimo skardos ir dedame į orkaitę.
Kepame 180C temperatūroje 20-30 minučių.

Šaltinis: pas Eleną

2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Salotos su karšta vištienos krūtinėle




Reikės:

Aisbergo salotų
1 trumpavaisio agurko
1 pomidoro
5 – 6 ridikėlių
0,5 nedidelio svogūno
1 puselės vištienos krūtinėlės
1 virto kiaušinio
2 - 3 a.š. majonezo
Druskos
Pipirų

Vištienos krūtinėlę paprieskoniuoti mėgiamais prieskoniais.

Salotas suplėšyti nedideliais gabalėliais, dėti į lėkštę ir pabarstyti druska bei pipirais. Agurkus, pomidorus supjaustyti šiaudeliais, ridikėlius riekelėmis, dėti ant salotų. išdėlioti majonezą po puse šaukštelio. Suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Virtą kiaušinį supjaustyti į keturias dalis ir išdėlioti lėkštėje. Vištienos krūtinėlę apkepti keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. supjaustyti griežinėliais ir juos dar apkepti, kad truputį apskrustų (maždaug po 2 min iš abiejų pusių). Karštą vištieną dėti ant salotų. Skanaus!



2012 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Riestainiai



Reikės:
250 g sviesto ar margarino
2 vnt kiaušinių
3 puodelių miltų
1 puodelio cukraus
1 a.š vanilinio cukraus
1/2 a.š kepimo miltelių

Šaltą sviestą/margariną sutarkuoti, įmušti kiaušinius ir suberti cukrų, viską gerai išmaišyti. Suberti į sviesto masę miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.Užminkyti tešlą. Tešla neturi būti labai lipni, jei trūksta miltų galima šiek tiek įberti daugiau. Atgnybti šiek tiek tešlos ir iškočioti piršto storio pailgą volelį, suformuoti riestainius ir vieną pusę apvolioti cukruje. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 180C temp, riestainėlius kepti apie 15 min.
Skanaus!

Šaltinis čia

2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Makaronai su daržovėmis ir sūriu



Reikės:

250 gr. mėgstamų makaronų
1 svogūno
200 gr. šaldytų daržovių
100 gr. fermentinio sūrio
100 gr. tepamo sūrio (pvz. Paneminės pievų)
Trupučio sviesto
Druskos


Makaronus išvirti.
Svogūą pakepinti ant sviesto, suberti daržoves. Viską pakepinti.
Daržoves suberti ant virtų makaronų, sudėti tepamą sūrelį, puse fermentinio sūrio ir pakaitinti kol viskas išsilydis. Į lėkštę dėti makaronus su daržovėmis ir apibarstyti likusiu fermentiniu sūriu. 

2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Tinginys su šokoladu



Reikės:

600 gr. sausainių “Gaidelis”
180 gr. sviesto
Indelio kondensuoto pieno
200 gr. šokolado (pas mane buvo su neskaldytais lazdyno riešutais)

Sausainius sulaužyti.
Sviestą, šokoladą ištirpinti, supilti kondensuotą pieną. Visą išmaišyti ir užpilti ant sausainių. Gerai viską išmaišyti ir formuoti tinginį.
Skanaus.

2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Krevetės baltame padaže



Reikės:

160 gr. šaldytų virtų krevečių
Nedidelio gabalėlio sviesto
Skiltelės česnako
2 – 3 v.š. grietinės
Pipirų
Druskos


Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti smulkiai pjaustytą arba sutrintą česnaką, truputį apkepti, suberti krevetes, pakepti 3 – 4 min., sudėti grietinę (galima ir grietinėlę naudoti) ir pakaitinti. Viskas. Greiti pietūs paruošti. Labai tinka su bulvių koše.