2012 m. rugsėjo 11 d., antradienis

Tarteletės su vištiena




7 tartaletėm reikės

Tešlai:
130 gr. miltų
70 gr. šalto sviesto
3 v.š. šalto vandens
Druskos

Įdarui:

1 svogūno
1 skiltelės česnako
100 gr. špinatų
Druskos
pipirų

70 gr. vištienoss krūtinėles
75 gr. karštai rūkytos vištienos krūtinėlės

Užpilui:
1 kiaušinio
25 gr. tarkuoto fermentinio sūrio
1 v.š. grietinės

Tešlai šaltą sviestą, druską bei miltus sutrinti, supilti vandenį ir greitai užminkyti tešlą. Tartalečių formeles plonai patepti sviestu, dėti iškočiotą tešlą ir palikti šaldytuve 30 min.
Po to į formeles su tešla berti pupelių ar žirnių, kad apsunkinti (tik prieš tai įkloti kepimo popieriaus, kad pupeles nepriliptų).  Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

Svogūną susmulkinti berti į įkaitintą aliejų, išsspauti česnaką, suberti smulkintus špinatus, pagardinti druska, pipirais ir truputį pakepti.

Vštienos krūtinėlę susmulkinti, pabarstyti prieskoniais, druska. Berti į keptuvę ir labai trumpai pakepti (max  5min).
Rūkytą vištieną supjaustyti kubeliais.

Užpilui kiaušinį, tarkuotą sūrį bei grietinę suplakti.

Ant iškeptų tartalečių dėti rūkytą vištieną, špinatų masę ir galiausiai kelis gabalėlius keptos vištienos krūtinėlės, apipilti užpilu.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 25 – 30 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą