2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Bulgariški agurkėliai



7 (1 litro) stiklainiams reikės:

10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
300 ml 9 proc. acto
Džiovintų prieskonių mišinio marinavimui


Geriausia agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms (palaikymas vandenyje duoda traškumo agurkėliams). 
Vandenį, cukrų ir druską užvirinti įpilti actą, įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu iškaitinti stiklainius ir sudėti prieskonius. Dėti jau užvirusius marinate agurkus į stiklainius. Bus labai karšta, bet rezultatas to vertas
Sudėjus agurkus, verdančiu marinatu užpilti agurkus. Užsukti. Stiklainius apversti ir užkloti šiltai.
Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą