Reikės:
Virtų bulvių
Krakmolo
Kiaušinių
Druskos
Įdarui:
Virtos mėsos
Svogūno
Prieskonių
Druskos
Bulves išvirti su lupena. Nulupti ir sumalti. O jei neturite mėsmalės, tuomet dar karštas bulves nulupti ir sugrūsti grūstuve. Atvėsusią bulvių masę inde suspausti ir padalinti į keturias dalis, vieną dalį išimti ir tuščią dalį pripildyti krakmolu. Įmušti porą kiaušinių, įberti druskos ir gerai išminkyti.
Įdarui mėsą išvirti ir sumalti arba smulkiai supjaustyti. Į mėsą dėti smulkiai pjaustytą pakepintą svogūną, druską, pipirus.
Toliau darom blynus ir kepam keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Padažui:
pakepiname svogūną ir saują smulkintų grybų. Pilame stiklinę mėsos sultinio, dedame šaukštą grietinės, truputį druskos, pipirų. Stiklinėje pieno išmaišome šaukštą miltų ir pilame į grybus. Maišome kol padažas sutirštėja. Jei padažas per tirštas, tuomet skiedžiame pienu arba sultiniu.
pakepiname svogūną ir saują smulkintų grybų. Pilame stiklinę mėsos sultinio, dedame šaukštą grietinės, truputį druskos, pipirų. Stiklinėje pieno išmaišome šaukštą miltų ir pilame į grybus. Maišome kol padažas sutirštėja. Jei padažas per tirštas, tuomet skiedžiame pienu arba sultiniu.
Kaip tik žadėjau daryt žemaičiukus, tik neradau tinkamo recepto. Taviškius būtinai išbandysiu!
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą ;)