Reikės:
Pekino kopūsto
650 gr. maltos kalakutienos
100 gr. ryžių
Druskos
Pipirų
Maltą kalakutieną, nevirtus ryžius, druską bei pipirus gerai sumaišyti.
Pekino kopūsto lapo kietąją dalį truputį pamušti mėsos plaktuku.
Dėti paruoštą faršą ir suvynioti.
Kažkur skaičiau, kad balandėlius prieš troškinant apkepti keptuvėje. Tai ir aš šįkart pabandžiau.
Taigi, apkepam balandėlius, dedam į puodą, įpilam vandens ir troškinam apie 30 – 40 min.
Balandėlius išimame iš puodo ir tame skystyje, kur jie troškinosi, darom padažą. Dedame porą šaukštų grietinės, šaukštą miltų, šaukštą pomidorų padažo. Viską gerai išmaišom, pakaitinam kol padažas sutirštės.
Skanaus.
Koks nematytas balandėlių ruošimas. Šitie kaip tik man, nes nelabai moku tuos tikruosius padaryt... Išbandysiu taviškius ;)
AtsakytiPanaikintiaha geras ir as pabandysiu nes atrodo zymiai lengviau nei tikri. tik gal i mesa daugiau prieskoniu reiktu (mairuno, baziliko, tt, ar ne?)
AtsakytiPanaikintiAkvile, prieskonius naudokit tokius, kokius mėgstat. tinka ir bazilikas ir mairūnas.
AtsakytiPanaikintiGeras receptas, ypac ziema kai kopustai kieti, isbandyta.
AtsakytiPanaikinti