2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Pyragas „Angelo ašaros“


Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis

Įdaras:
500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį

Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros

Eiga:

Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingridientus mikseriu, kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudėkite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.

Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vesti orkaitėje. Kai pyragas atvėsta ant paviršiaus pasirodo lašeliai. angelo ašaros.






 Pyragas tikrai skanus. Nesulaukėme kol atšals, prapjovėme dar karštą, todėl tų ašarėlių tiek mažai
Receptas iš čia

2 komentarai:

  1. kaip skaniai atrodo,seile tysta.uzsuksiu paragaut,nes pati priklausau tinginiu bureliui

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nerealiai skanus,labai lengva pagaminti.Tik iskepus,nereikia staigiai istraukti.Istraukus,dar palaikyti,kuo ilgiau.Tada,tu asareliu,tikrai bus.

    AtsakytiPanaikinti