Reikės:
500 gr. maltos jautienos
1 kiaušinio
2 riekelių batono
Druskos
Prieskonių
Įdarui:
100 gr. špinatų
Indelis sūrelio „Philadelphia“
30 gr. šalto rūkymo šoninės
Mažo svogūno
Batono riekeles išmirkyti vandenyje, nuspausti ir dėti į faršą, mušti kiaušinį, berti druskos ir prieskonių ir viską gerai išminkyti.
Pasiruošiame įdarą. Smulkiai pjaustytą svogūną bei šoninę dėti į sausą keptuvę ir apkepti. Šaldytus špinatus atšildyti ir dėti į keptuvę, viską išmaišyti ir apkepti kol nebus skysčio. Špinatų įdarą atšaldyti ir sumaišyti su sūreliu.
Formuoti maltinius, dėti į vidų įdarą ir dėti maltinius į keptuvę. Apkepti, maltinius dėti į skardelę, įpilti vandens ir orkaitėje troškinti apie 30 – 40 min.
P.S. man maltiniai kepdami viršuje "susprogo". bet skoniui tas nepakenkė. Labai skanūs, sultingi maltiniai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą