2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Bandelės su dešrelėmis



500 gr. miltų
7 gr.  sausų mielių
250 ml pieno
40 gr. cukraus
50 gr. minkšto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynio aptepimui
šlakelio aliejaus

10 pieniškų dešrelių

1 kiaušinio trynio
Šlakelio aliejaus
Sezamo sėklų

Pašildyti pieną, suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol mielės suputos.
Į miltus įmušti kiaušinį, sudėti minkštą smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti ilgai, apie 10-15 min. Tešlą kildinti šiltai apie valandą, ar ilgiau, kol pakils dvigubai.
Tešlą padalinti į 10 dalių. Imti vieną dalį ir iškočioti. Dėti dešrelę ir supjaustyti taip:

Tešlą supinti kaip kasą.

Kiaušinio trynį išplakti su aliejumi ir aptepti bandeles, apibarstytu sezamo sėklomis.

Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.

2 komentarai:

  1. Isbandziau siandien, skaniai gavosi, tik mano mieles sausos ir kazkodel nesuputojo... bet ir su jom buvo skanu, aciu uz recepta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš irgi naudoju sausas mieles. ne visada jas laikau, kad suputotų. kartais tiesiog viską sudedu ir išminkau. visuomet gerai iškyla. smagu, kad patiko.

    AtsakytiPanaikinti