2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Kalakutienos pyragas



Reikės:

Tešlai:
250 gr. mil
125 gr. minkšto sviesto
1 kiaušinio
Druskos

Įdarui:
600 gr. kalakutienos krūtinėlės
2 svogūnų
350 gr. pievagrybių
Šlakelio aliejaus

Užpilui:
3 kiaušinių
250 ml grietinėlės (13 proc. riebumo)
150 gr. tarkuoto fermentinio sūrio


Tešlai visus produktus suminkyti, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą min. 30 minučių.

Įdarui: svogūnus susmulkinti ir berti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Krūtinėlę supjaustyti gabalėliais ir berti ant svogūnų. Krūtinėlei apkepus suberti susmulkintus pievagrybius. Viską patroškinti kol išgaruos iš pievagrybių išsiskyrusios sultys.

Užpilui: kiaušinius išplakti, suberti sūrį, supilti grietinėlę ir viską išmaišyti.

Kepimo forma (naudojau 20x20) iškloti tešla, sudėti paruoštą įdarą ir užpilti užpilu. Dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 45 – 50 min.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą